"On the whole, it is not so much what we do to patients as it is who we are with them. A session is like a meditation, a non-doing with no agenda, like a meditation in relation to another person"

Marion Rosen

Allt vi är med om i livet lämnar spår i kroppen, spår som ibland kan skapa hinder för vår rörlighet, vår förmåga att andas på djupet eller vår möjlighet att slappna av. Kroppsspänningar uppstår som ett skydd mot upplevda faror. Vi behöver dem. Men när spänningarna blir kroniska och omedvetna kan de skapa både fysiska och mentala begränsningar, med bland annat trötthet, bristande cirkulation och smärta som följd.

Rosenmetoden kan vara ett sätt att få kroppen att släppa på spänningar vi burit på i många år, och därigenom skapa utrymme för mer avslappning och rörlighet i kroppen. Under en rosenbehandling skapar vi genom beröring och närvaro trygghet för kroppen att släppa på gamla spänningar. Då kan vi också komma åt och indirekt bearbeta de händelser och känslor som gjort att vi spänt oss. Behandlingen uppstår i mötet mellan klient och terapeut. Varje behandling är unik, precis som varje möte är unikt.

En behandling i rosenmetoden tar cirka 50 minuter. Klienten ligger på en massagebänk, och själva behandlingen utgörs av mjuk, lätt beröring med fokus på de områden och de muskler som är spända. Metoden vänder sig till dig som vill utvecklas som människa och få tillgång till mer av din inre kraft, eller som bara vill få komma i kontakt med en djupare fysisk avslappning och mjukhet.

Mer om rosenmetoden kan du läsa på Rosen Institutes webbsida.

"Rosenterapi har lärt mig att slappna av på djupet, vilket var något helt nytt för mig. Jag har haft närmast kronisk värk i leder och muskler och lidit av migrän sedan jag var i tonåren. Därför har jag provat i stort sett alla typer av behandling: massage, kiropraktik, akupunktur. En del hjälpte för stunden, men genom rosenbehandlingarna har jag lärt mig hur jag kan påminna kroppen att den kan få slappna av. Medicinskåpet är nu fullt av värktabletter som jag inte behövt använda."

Yvonne

Efter två och ett halvt år av kurser genomför jag nu min praktik, vilket innebär att jag ska ge 350 elevbehandlingar under loppet av max två år. En elevbehandling kostar 350 kronor.

Du kan boka en behandling antingen direkt här på sidan, eller genom att skicka ett mejl till info@VeroUnika.se.

Jag utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut gällande coronaviruset (covid -19). Om du så önskar bär jag ett genomskinligt skyddsvisir för ansiktet under hela eller delar av behandlingen.

OBS! Känner du dig det minsta sjuk eller uppvisar även milda symptom ska du inte komma. Sena avbokningar på grund av sjukdomssymptom debiteras inte. Avboka genom att skicka ett sms till 070-488 38 89. Avbokning av annan anledning måste göras minst 24 timmar innan den bokade tiden.

Välkommen att höra av dig om du har några frågor.

"Rosen har varit ovärderligt för mig. Det är ett sätt att frigöra gamla spänningar och negativa känslor. För egen del har det gett mig en större förståelse av vem jag är, mindre stress, ett bättre livsmönster och mer glädje i livet. Veronikas behandlingar har hjälpt mig genom en svår tid i livet och jag kan verkligen rekommendera dem!" 

Pia